Horisont lederprogram

Frikirken ønsker flere kompetente og dedikerte ledere. Horisontprogrammet er et verktøy for å videreutvikle og skape et nettverk av unge ledere i Frikirken. Horisont 2018/2019 er nå fullbooket.

Frikirken ønsker flere kompetente og dedikerte ledere. Formålet med Horisont er å identifisere og videreutvikle unge mennesker i Frikirken med særlig lederpotensial. Programmet er et verktøy for å videreutvikle og skape et nettverk av unge ledere i Frikirken.

Horisont fokuserer både faglig og praktisk på hva ledelse innebærer. Målet vårt er en gruppe unge ledere som tenker team i sitt engasjement for Frikirken, og forstår hvordan god endring og utvikling foregår. Unge ledere som blir pastorer, menighetsledere, eldste eller går inn i sentrale verv i kirkesamfunnet.

Hva kan du forvente av kurset?

• Fire langhelger (torsdag til søndag).
    • 1. samling: 17.-21. oktober 2018 på Solhaug leirsted ved Trondheim
    • 2. samling: 10.-13. januar 2019 på Høgsveen retreatsenter ved Hamar
    • 3. samling: 11.-14. april 2019 på The Highbury Centre i London
    • 4. samling: august eller september 2019 i Bergen.
  • Undervisning i å lede seg selv, lede team, lede organisasjon og veien videre.
  • Praktiske oppgaver og realistiske rollespill hvor lederevner utprøves i praksis Hjelp til å sette og oppnå mål for eget lederskap
  • Et nettverk av unge ledere å stå sammen med.
  • Oppfølging fra Frikirkens hovedledere til veien videre.

Hvem er du?

• Du er mellom 20 og 30 år.
  • Du ser for deg lederjobb/engasjement i Frikirken lokalt eller sentralt i fremtiden.
  • Du ønsker å videreutvikle dine lederevner.

Hva krever kurset?

• Du står i en lederrolle hvor du kan praktisere det du lærer.
  • Du har en lokal Frikirke som sendemenighet til programmet.
  • Deltakelse på alle fire langhelger.
  • Du leser én bok og gjør en oppgave mellom hver samling, samt deltar i en månedlig videokonferanse gjennom kurset.
  • Pris: 1500,- i egenandel for deltaker

Hva kreves av sendemenighet?

• Økonomisk bidrag: 5000,- i egenandel fra sendemenighet.
  • Rom for at deltakeren får praktisere det vedkommende lærer i kurset.
  • At deltakeren få delta som trainee i eldsteråd/menighetsråd minst én gang per semester i kursperioden.
  • Har du ikke sendemenighet? Se "spørsmål og svar" nedenfor.

Hvordan søke?

Søknadsfristen for Horisont 2018/2019 utgikk 31. april 2018. Vi har som mål å arrangere ny runde av programmet fra høsten 2020. Vi vil anbefale ledertreningsprogrammet Akademiet for deg og din menighet i mellomtiden. Les mer om Akademiet  på fribu.no/akademiet.

🔗 Gå til Akademiet på fribu.no (lenke åpner i eget vindu).