Horisont lederprogram

Frikirken ønsker flere kompetente og dedikerte ledere. Horisontprogrammet er et verktøy for å videreutvikle og skape et nettverk av unge ledere i Frikirken.

Frikirken ønsker flere kompetente og dedikerte ledere. Formålet med Horisont er å identifisere og videreutvikle unge mennesker i Frikirken med særlig lederpotensial. Programmet er et verktøy for å videreutvikle og skape et nettverk av unge ledere i Frikirken.

Horisont fokuserer både faglig og praktisk på hva ledelse innebærer. Målet vårt er en gruppe unge ledere som tenker team i sitt engasjement for Frikirken, og forstår hvordan god endring og utvikling foregår. Unge ledere som blir pastorer, menighetsledere, eldste eller går inn i sentrale verv i kirkesamfunnet.

Hva kan du forvente av kurset?

• Fire langhelger (torsdag til søndag).
    • 1. samling: 17.-21. oktober 2018 på Solhaug leirsted ved Trondheim
    • 2. samling: 10.-13. januar 2019 på Høgsveen retreatsenter ved Hamar
    • 3. samling: 11.-14. april 2019 på The Hughbury Centre i London
    • 4. samling: august eller september 2019 i Bergen.
  • Undervisning i å lede seg selv, lede team, lede organisasjon og veien videre.
  • Praktiske oppgaver og realistiske rollespill hvor lederevner utprøves i praksis Hjelp til å sette og oppnå mål for eget lederskap
  • Et nettverk av unge ledere å stå sammen med.
  • Oppfølging fra Frikirkens hovedledere til veien videre.

Hvem er du?

• Du er mellom 20 og 30 år.
  • Du ser for deg lederjobb/engasjement i Frikirken lokalt eller sentralt i fremtiden.
  • Du ønsker å videreutvikle dine lederevner.

Hva krever kurset?

• Du står i en lederrolle hvor du kan praktisere det du lærer.
  • Du har en lokal Frikirke som sendemenighet til programmet.
  • Deltakelse på alle fire langhelger.
  • Du leser én bok og gjør en oppgave mellom hver samling, samt deltar i en månedlig videokonferanse gjennom kurset.
  • Pris: 1500,- i egenandel for deltaker

Hva kreves av sendemenighet?

• Økonomisk bidrag: 5000,- i egenandel fra sendemenighet.
  • Rom for at deltakeren får praktisere det vedkommende lærer i kurset.
  • At deltakeren få delta som trainee i eldsteråd/menighetsråd minst én gang per semester i kursperioden.
  • Har du ikke sendemenighet? Se "spørsmål og svar" nedenfor.

Hvordan søke?

Last ned og print ut referansemal med en referanse hvor pastor og annen som en venn/mentor/sjef fyller ut. Disse lastes opp ferdig utfylt når du fyller ut søknaden (se lenke).

Søknadsfrist er mandag 30. april. Intervju av aktuelle kandidater gjøres på Skype i mai, og endelig bekreftelse på plass i kurset får du i juni.

Spørsmål og svar

? Hva om jeg er under 20 eller over 30?
Om du er utenfor aldersgruppa, men fortsatt mener kurset er relevant for deg, oppfordrer vi deg til å søke allikevel.

? Hva om jeg ikke kan være med på alle samlingene?
Da er deltakelse dessverre ikke aktuelt, da vi trenger tilstedeværelse på alle fire samlinger for progresjonen og felleskapets skyld. Prøv igjen neste runde.
? Hva må jeg betale selv og hva dekkes av kurset?
Frikirken sentralt dekker alle kursets utgifter; reise til og fra kurs, kursmateriell, kost og losji. Frikirken betaler også for ansatt i stilling til kurs og andre utgifter kurset medfører, så deltakers egenandel og menighetens andel er kun en liten del av kursets faktiske utgifter.

? Kan jeg betale de 1500 kr over tid? Når betaler jeg?
Betaling skjer i utgangspunktet når du får tildelt plass. Om dette er vanskelig kan vi ordne en egen løsning eller nedbetaling.

? Hva gjør jeg om jeg ikke har en sendemenighet / ingen som kan betale de 5000?
Søk allikevel, og skriv dette i feltet under "Sendemenighet", så tar vi tak i dette sammen og finner en løsning.

? Andre spørsmål?
Ta kontakt med Eirik B. Fjellestad på [email protected] eller mobil 98809352.