Mange pastorer og ansatte i andre roller i Frikirken ønsker å ha en arena hvor vi kan komme sammen, bli inspirert, men først og fremst ha tid til å se hverandre, snakke sammen og bygge gode relasjoner. Dette skal vi gjøre under ansatt-døgnet på VIDERE25. Fra og med lunsj torsdag og til middag fredag er ansatte i Frikirken særlig invitert. Ihht. lønnsavtalen er denne samlingen obligatorisk for deg som er ansatt i 50% stilling eller mer.
I tillegg til måltider og god tid til fellesskapsbygging og den uoffisielle praten, vil vi på torsdag tilby tre ulike fokus med undervisning og samtale:
Torsdag - om fokustiden fra kl. 14.30-18.00
Alle fokusene består av to timer med inspirerende input gjennom undervisning og panelsamtale. Vi skal også få dele med hverandre gjennom samtale og bønn. I tillegg skal hver gruppe spille Escape Room Box, som på en gøy og annerledes måte hjelper oss å bygge relasjoner og samarbeide i team. Du velger ett av de tre følgende fokusene.
Menighetsledelse (rom: Romerike)
Målgruppe: Hovedpastorer og alle andre som ønsker å lære mer om lederskap i menighet.
Hensikt: Hvorfor er det så vanskelig å lede en menighet? Og hvordan skal egentlig lederskap utøves i en Frikirkemenighet? Hva kan bli resultatet av dårlig lederskap? Og hvordan gjenkjenner vi dette? Hvordan leder vi best sammen med hverandre i menigheten? Velkommen til en viktig og innholdsrik panelsamtale om disse temaene.
Bidragsytere: Panelsamtales ledes av Jostein Ørum (teologisk rådgiver i Frikirken, forfatter og tidligere pastor/prest). I panelet finner vi Kjellaug Andresen (leder av Samtalesenteret i Salem, Norkirken i Trondheim), Hilde Grøthe (synodens nestleder og tidligere pastor i Kristiansand frikirke), og Jarle Skullerud (seniorrådgiver i Frikirkens menighetsteam og tidligere synodeleder og pastor).
Barn og familie (0-12 år) (rom: Hordaland)
Målgruppe: Alle som leder/er pastor for en menighet som trenger en ny satsing på denne aldersgruppen. Alle som jobber med eller er engasjert for barne- og familiearbeid.
Hensikt: Tenk om vi som kirke hadde turt å si; "de neste 100 årene skal vi disippelgjøre barn og foreldre i målgruppen 0-12 år". Da hadde vi forvandlet Norge med evangeliet om Jesus. Vi vil snakke om barns tro og hvordan disippelgjøre to generasjoner samtidig. Kom på denne samlingen for å bli utfordret til handling og inspirert til å drømme stort.
Bidragsytere: Håvard Haugland (daglig leder i FriBU) deltar sammen med Linda Kvavik, Thea Frøystad og Lill Grethe Stranda Rossnes, som alle jobber med barn og familiearbeid i FriBU og er engasjerte/ansatte i lokale frikirker sør, vest og nord i landet.
Ungdom og ung voksen (13-26 år) (rom: Oslo)
Målgruppe: Alle som jobber med eller er interresert i ungdom og unge voksne.
Hensikt: Hva trenger dagens unge - egentlig? Få et innblikk i hva som beveger seg blant ungdom og unge voksne i Frikirken i dag. FriBU deler erfarinene de har gjort de siste ti årene, med fokus på endringen vi vil se de kommende årene. Et panel med deltakere i ulike aldre fra ulike arbeid deler sine tanker rundt sendekultur og hvordan ungdom og unge voksne finner sin plass i generasjonsfellesskapet.
Bidragsytere: Eirik Fjellestad (unge voksnearbeid i FriBU), Oskar Hadland (pastor i Lyngdal frikirke og ansatt for ungdom i FriBU), André Myhren (pastor i Oslo Østre frikirke og engasjert i ungdomsarbeid) og Arnfinn Løyning (seniorpastor i Oslo Østre med et stort hjerte for unge).
Fredag - om fokustiden fra kl. 10-13
Vi i Frikirken ønsker å bygge en kultur og retning for å dele evangeliet og plante fellesskap. I denne sesjonen vil vi fokusere på "Kultur og retning 2030"-dokumentet som ble vedtatt av Synoden i juni. Dokumentet består av tre forskjellige fokus som på hver sin måte formidler vårt kall til disippelliv, mens vi går i lære hos Jesus. Vi ønsker å vie tid og fokus til å se hva Guds ord lærer oss om relasjoner, generasjonene sammen og multiplikasjon. Du velger ett av tre følgende fokus.
Relasjon (rom: Romerike)
Vi ønsker en kultur som har fokus på relasjoner. Som kristne vil vi søke relasjon med Gud, hverandre og med de som ikke kjenner ham. Vi skal meditere over en bibeltekst som retter fokuset mot vår relasjon til Gud. Her blir det rom for stillhet og bønn, før Geir Langen (pastor i Sula frikirke og leder for menighetsteamet ved Frikirkens hovedkontor) har bibelundervisning over samme tema. Til slutt vil du få et verktøy hvor du skal sette ord på hva du har lært eller hørt fra Gud i løpet av samlingen, og hvordan det kan styrke denne kulturen i din menighet.
Generasjon (rom: Oslo)
Vi ønsker en kultur der vi er gjensidig avhengig av hverandre. Vi er søsken i Kristus og vil vi bygge fellesskap på tvers av kulturer, utrustning og ulikheter. Generasjonspilen illustrerer felles retning og bæreevne. Vi står sammen om et felles oppdrag, uansett alder. Sammen er vi best rustet til å gi evangeliet videre. Vi skal meditere over en bibeltekst som gir et fundament for denne kulturen. Her blir det rom for stillhet og bønn, før Astrid Fjeldly Lande (barne- og ungdomspastor i Råde frikirke) har bibelundervising over samme team. Til slutt vil du få et verktøy hvor du skal sette ord på hva du har lært eller hørt fra Gud i løpet av samlingen, og hvordan det kan styrke denne kulturen i din menighet.
Multiplikasjon (rom: Hordaland)
Vi ønsker en kultur der det er naturlig å dele evangeliet med nye mennesker, utruste nye ledere, og plante nye fellesskap. Vi er kalt til tjeneste, men det er Gud som gir vekst. Hvorfor er dette viktig og hvordan kan vi både disippelgjøre nye disippler av Jesus og trene nye ledere i våre fellesskap? Vi skal meditere over bibelteksten fra 2.Tim 2,2. Her blir det rom for stillhet og bønn, før Eirik Austeng (pastor i Hamar frikirke og leder for menighetsplanting i Frikirken) har bibelundervisning over samme tema.Til slutt vil du få et verktøy hvor du skal sette ord på hva du har lært eller hørt fra Gud i løpet av samlingen, og hvordan det kan styrke denne kulturen i din menighet.
Fredag etter lunsj skal vi bli bedre kjent med vår nye synodeledelse og vi skal bruke god tid i bønn for landet vårt.
Gjennom ansattdøgnet får du påfyll av Guds ord, relevant undervisning for din tjeneste, sosialt fellesskap og god mat. Velkommen!
Veiledningssamtale
Har du noe du trenger å snakke med et annet menneske om? Det kan være noe du strever med, det kan ha med jobb å gjøre eller være privat. Det kan hende du trenger å sortere noen tanker omkring et veivalg. Det kan være åndelig eller ikke. Det kan være hva som helst.
Og du kan være sikker på at det du snakker om, blir værende i samtalerommet.
Under ansattdøgnet vil vi invitere dere til å bruke en slik mulighet. Vi tilbyr en god veileder og et trygt rom for samtale. Samtalene vil finne sted i seminarrommene tre ganger dette døgnet.
Om du ønsker samtale, gjør du rent praktisk som følger: i konferansekontoret finner du en liste med fire ulike veiledere og ulike tider for samtale. Du tar en penn og setter kun et kryss, helt anonymt, uten navn. Da er den samtalen satt av til deg og du kan møte på oppsatt tid i oppsatt rom.
Tidspunkter for samtale:
Torsdag kl. 20.00-20.45
Fredag kl. 08.45-09.30
Fredag kl. 14.00-14.45