Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen gjør rede for Frikirkens håndtering av personopplysninger som samles inn for å utøve tjenestene våre overfor kirkesamfunnets medlemmer samt hvilke rettigheter du har i forbindelse med innsamling av opplysninger fra nettsiden.

1. Grunnlag for behandling av personopplysninger

Det er frivillig for deg å oppgi dine personopplysninger i forbindelse med tjenester på dette nettstedet. Opplysningene som behandles på nettstedet hentes fra deg og behandles kun med ditt samtykke.

Medlemskap

Vi innhenter navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer og fødselsnummer fra Frikirkens medlemmer. Disse opplysningene er grunnlag for rapportering i forbindelse med offentlige tilskudd til kirkesamfunnet. Kontaktinformasjonen til medlemmene trenger vi for å kunne gi tilstrekkelig informasjon knyttet til medlemskapet og det som skjer i Frikirken. Når man melder seg inn i kirkesamfunnet, samtykker man til hvert enkelt område man tillater at virksomheten bruker personopplysninger til, for eksempel abonnement på Budbæreren. Dersom et medlemskap avsluttes, slettes personopplysningene.

E-post

Medlemmer kan sende e-post til oss, men de bør være oppmerksomme på at alle virksomheter er sårbare for datatyveri. Man bør derfor ikke sende sensitivt innhold per e-post. Dersom vi mottar en slik e-post, behandler vi e-posten i henhold til innhold og sletter den snarest mulig.  

Nyhetsbrev

Som medlem i Frikirken kan man melde seg som mottaker av ulike nyhetsbrev. Til dette trenger vi e-postadresse. Disse adressene deles ikke med andre, og de slettes når de ikke lengre er i bruk.

Påmelding kurs og arrangementer

Via nettsiden vår og blant annet nyhetsbrev er det mulig å melde seg på møter, kurs og andre arrangementer. Ved påmelding samler vi inn navn og kontaktopplysninger, samt informasjon om allergier og andre behov for tilrettelegging. Disse personopplysningene blir ikke brukt til andre formål enn å administrere arrangementet. Personopplysningene slettes etter endt arrangement. Vi vil innhente egne samtykker for å kartlegge interessen for å motta invitasjon til nye arrangementer senere.

2. Bruk av informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å samle nyttig statistikk om hvordan du bruker innholdet vårt. Denne informasjonen bruker vi for å forbedre, videreutvikle og tilpasse nettsidene våre. Dette kan for eksempel være informasjon om hvor du kommer fra, hva slags nettleser du bruker og hvordan du navigerer deg rundt på sidene våre.

Om informasjonskapsler og samtykke

Fra 1. juli 2013 må alle som er ansvarlige for en nettside og bruker cookies, innhente brukernes samtykke. De aller fleste nettlesere er satt opp til å automatisk godta cookies, men dersom du ønsker det kan du velge å endre dette slik at cookies ikke blir akseptert. Mange nettsteder er imidlertid avhengige av cookies for å fungere som tiltenkt.

På nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise cookies, og få tips til sikrere bruk av internett.

Informasjon som samles inn vil kun benyttes internt og ikke bli delt med 3. part. Vi lagrer heller ikke informasjon som gjør det mulig for oss å identifisere deg personlig.

Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan lagre cookies i din nettleser.

Microsoft ASP.net

For å kunne skille ulike besøkende fra hverandre bruker programmeringsrammeverket asp.net en midlertidig cookie som inneholder en tilfeldig ID som varer i 20 minutter. Hver gang en side lastes, forlenges levetiden med nye 20 minutter. Denne cookien inneholder ingen personopplysninger.

Google Analytics

Google Analytics er en tjeneste for innsamling og analyse av besøksstatistikk. Denne tjenesten benytter cookies for å analysere hvordan brukerne benytter nettstedet. Google bruker informasjonen som innhentes for å vurdere bruken av nettstedet, sammenstille rapporter om aktiviteter på nettstedet for eieren av nettstedet, samt for å yte andre tjenester i tilknytning til aktiviteter på nettstedet og bruk av Internett. Vi benytter informasjonen som samles inn for å se hvilke sider som blir besøkt, hvordan besøkende navigerer rundt på siden, hva slags utstyr som brukes for å lese nettsiden og lignende. Tjenesten samler ikke inn informasjon som gjør det mulig for oss å identifisere enkeltpersoner.

YouTube

YouTube er verdens største nettsted for opplastning, visning og deling av videoklipp og eies av Google. Når du spiller av YouTube-innhold gjennom vår nettside kan YouTube sette informasjonskapsler med det formål å måle antall avspillinger og hvordan brukere oppfører seg. Dette kan kobles mot Google-kontoen din hvis du er innlogget samtidig som du besøker vår nettside. Informasjon om bruken av denne tjenesten, inkludert din ip-adresse kan overføres til Google sine servere. Informasjonen som lagres identifserer deg ikke personlig med mindre du er innlogget med din Google-konto.

Cloudflare

Cloudflare er en tjeneste som tilbyr weboptimalisering og sikkerhetstjenester for å forbedre og beskytte nettsider. Dette inkluderer en omvendt proxy, pass-through-sikkerhetstjeneste og et distribusjonsnett for innhold. Cloudflare samler informasjon om besøkende når de bruker vår nettside. Denne informasjonen kan omfatte, men er ikke begrenset til, IP-adresser, systemkonfigurasjonsinformasjon og annen informasjon om trafikk til og fra nettsiden. Denne informasjonen brukes av Cloudflare for å betjene, vedlikeholde og forbedre sine tjenester Dette kan for eksempel være for å hjelpe oss med å oppdage nye trusler, identifisere skadelige tredjeparter og gi mer robust sikkerhetsbeskyttelse. 

Akseptere bruk av cookies

Dersom du aldri har besøkt siden før vil du bli spurt om du aksepterer at dette nettstedet benytter cookies. Ved aksept settes en cookie som husker dette i ett år.

3. Søk

Nettsiden lagrer søkeord som brukes av deg som besøkende. Opplysningene benyttes av redaksjonen for å utforme og forbedre nettsidene med relevant informasjon for deg. Søkeordene som lagres knyttes ikke opp imot data som gjør det mulig for oss å indentifisere enkeltpersoner.

4. HTTPS og sikker overføring

Dette nettstedet benytter kryptering med HTTPS. HTTPS er en sikrere verson av HTTP som i praksis betyr at all kommunikasjon mellom vårt nettsted og din klient (for eksempel mobiltelefon, nettbrett eller datamaskin) krypteres. Dersom du for eksempel fyller ut et skjema vil nettsiden være den eneste om kan lese dette. HTTPS sikrer også mot "tyvlytting" av informasjonen som sendes og at noen endrer på de sendte dataene. I de fleste nettlesere vises dette med en grønn hengelås i adresselinjen i nettleseren.

5. Dine rettigheter

Dersom du ønsker det har du krav på grunnleggende informasjon om hvordan dette nettstedet behandler personopplysninger. Informasjon om behandling av personopplysninger er gitt i denne erklæringen.

Besøkende av nettstedet har rett til:

  • å be om at uriktige og ufullstendige personopplysninger som har blitt innhentet gjennom nettstedet blir rettet, slettet eller supplert.
  • å motsette seg visse former for behandling av personopplysninger f.eks. automatisk profilering. Med automatisk profilering menes aktivitet som innebærer at det blir truffet beslutninger som gjelder enkeltpersoner uten at noe menneske deltar i saksbehandlingen.
  • å kreve at behandling av egne personopplysninger begrenses. Dette nettstedet registrerer ikke flere opplysninger enn det som strengt tatt er nødvendig og behandler opplysninger kun til formålene som er beskrevet i denne erklæring.
  • å klage til Datatilsynet på behandling den besøkende mener er i strid med personvernreglene.
  • å få informasjon dersom personopplysningene blir behandlet for et annet formål enn de ble samlet inn for.
  • å kreve å ta med seg opplysningene sine til en annen virksomhet, såkalt dataportabilitet.
  • å få informasjon om hvilke interne og eksterne instanser som har mottatt opplysninger om den besøkende.

Henvendelser skal besvares kostnadsfritt og senest innen 30 dager.
Klikk HER for å be om sletting eller innsyn.

6. Kontaktinformasjon

Daglig leder på hovedkontoret er behandlingsansvarlig, dersom ikke oppgaver er delegert. Henvendelser vedrørende innsyn, retting eller sletting av personopplysninger, kan gjøres til [email protected]frikirken.no.  

For generelle henvendelser, kontakt den Evangelisk Lutherske Frikirke:

Postadresse: 
Den Evangelisk Lutherske Frikirke
Pilestredet 69
0350 Oslo
Telefon: 22 74 86 00
E-post: [email protected]

Oppdatert 28.08.2018