Velkommen til VIDERE Sommer

19. — 23. juli 2023 blir VIDERE Sommer arrangert på Stavern FHS. Det blir møter med underholdning, lovsang og god forkynnelse, FRIK-festivalen for ungdom, Sparks for de minste, aktiviteter, seminarer, konserter og mye moro.

Frikirkens lederkonferanse og sommerfestival heter nå VIDERE. Det er en dobbelthet i «Videre». Det handler om å gi troen videre, men det handler også om å bli et videre og bredere fellesskap som favner flere.

Påmelding her!

frik-logo

FRIK festivalen

Nye venner – ekstremt mye gøy – Jesus. Høres dette ut som en bra kombinasjon?

FRIK festivalen er en festival for ungdommer fra hele landet som ønsker å få med seg årets happening! Festivalen går parallelt med VIDERE Sommer i Stavern, hvor dagene blir fylt med gøye aktiviteter, bading, sol, TRIBES, møter med bra lovsang og god forkynnelse.

Ungdomsfestivalen vil ha et helt eget opplegg og være separert fra familiefestivalen, slik at vi får rettet alt direkte mot deg eller dine ungdommer, og at vi har kontroll på hvem som er på leirområdet.

Les mer og meld deg på FRIK her

Priser for VIDERE Sommer 2023

Alle festivaldeltakere må betale deltakeravgift ved påmeldingen. Dette er med på å dekke utgiftene til møter og aktiviteter under VIDERE Sommer. Ved ankomst til festivalen får du et armbånd som du må ha på så lenge du er på festivalen for å komme inn på møtene og festivalområdet.   

NB! Nytt i år er at lunsj er inkludert for alle i festivalpasset. Derav prisøkningen fra i fjor.

Deltakeravgift festivalpass (hele festivalen fra onsdag til søndag) 

 

Voksen

10-12 år

4-9 år

2-3 år

0-1 år

Familietak
(makspris per familie)

Før 1. mai

1200,-

750,-

550,-

350,-

Gratis

3200,-

Etter 1. mai

1400,-

950,-

750,-

550,-

Gratis

3700,-

Hvor skal jeg bo?

Det er mange overnattingsmuligheter på Stavern FHS. Hvis du vil campe kan du bo på folkehøgskolens områder, på begge sider av Helgeroveien. Det er tilrettelagt med tømmestasjon, vannposter og strøm (må bestilles i påmeldingen). Det er sanitæranlegg med dusj og toaletter i kjelleren på Vestly (tidl. Nybygget) og i gymsalen.  

Ønsker du å bo på rom er det mange muligheter på folkehøgskolen.

Her finner du mer informasjon om ulike romalternativ og camping

Hva skal jeg spise?

Lunsjen er fra i år inkludert i festivalpasset. Da spiser man sammen med landsbyen sin.

Det er mulig å bestille mat til hele sommerfestivalen med både full pensjon, kun middag (halv pensjon) eller kun frokost. Det vil også være mulig å kjøpe enkeltmåltider i festivalkontoret. Du kan se frem til middager som tikka masala, lasagne, pulled chicken, nachos, snitzel og kjøttkaker.

I tillegg til matserveringen på folkehøgskolen vil det være kiosk, cafe og grill (under middag og kveld) i Tunet hvor man kan kjøpe pølser og burgere, deilig kaffe og is.

Kiosken vil være åpen fra åtte til elleve hver dag, og grillen er åpen under middagen og fra åtte til ellevee

Program

Talere:

 • Jarle Skullerud skal tale torsdags morgen. Han er vår synodeforman og Frikirkens øverste leder. Han er gift med Heidi og bor i Oslo.
 • Eirik Austeng skal tale torsdags kveld. Han er pastor i Hamar Frikirke, og er gift med Trine. På fritiden er han en ivrig hobbybonde og har et lite småbruk.
 • Håvard Haugland skal tale fredags morgen. Han er leder for FriBU,  bor på Hånes i Kristiansand og er gift med Karianne. På fritiden er Håvard er en lidenskapelig og dyktig spikker og deler gjerne tips og triks om du trenger det.
 • Morten Edvardsen skal tale fredags kveld. Han er pastor i Tønsberg Frikirke, rektor på Tønsberg bibelskole og er gift med Bergljot.
 • Ann-Helen Sperrud skal tale lørdags morgen. Hun er nestleder i Ungdom i Oppdrag Norge.
 • Awin Khalili Holm skal tale lørdags kveld. Hun er ungdomsarbeider i Hånes Frikirke.
 • Anders Myklebust skal tale på familiegudstjenesten på søndags formiddag. Han er pastor i Hamar Frikirke, gift med Siri Helen og er en lidenskapelig Manchester United supporter.

Seminarer:

«Profeti – nådegave og tjeneste midt i en hellig, alminnelig kirke» med Ivar Johnsen og Morten Edvardsen torsdag kl 13.00 i Stuene

 • Seminaret gir en bibelsk innføring i profetisk gave i GT og NT, en veiledning til anvendelse av gaven både som mottaker og giver, refleksjoner rundt lederskap for profetisk tjeneste og ender i aktivering/øvelse for å gi en erfaring av velsignelsen denne nådegaven bærer og forløser.

“Kall og tjeneste” med Solveig og Leif Ørjan (utsendinger i Midtøsten) fredag kl 13.00 i Stuene

 • Hva er det viktigste i livet? Hva skal vi gjøre med livene våre? Hva vil vi at vår familie (særlig barna) skal sitte igjen med? Vi fant svaret i bibelen. Hva er ditt svar, og hvilke følger har det for livet du lever? I dette seminaret vil vi dele vår erfaring med kall og tjeneste.

“OIKOS- praktisk evangeliseing” med Japanteamet torsdag kl 13.00 i Foredragssalen

 • Når vi planter en plante, må jorden forberedes. Når vi deler evangeliet, må vi la Den Hellige Ånd forberede hjertene til dem som skal høre og til den som deler. I dette seminaret vil vi lære deg om OIKOS-kartlegging, en enkel og praktisk måte å bruke bønn på for at flere skal bli kjent med Jesus gjennom din eller din families relasjoner.

“17 grunner til at jeg er kristen” med Rune Tobiasen torsdag kl 13.00 i Teatersalen

 • Rune Tobiassen er forfatter av boken «17 grunner til at jeg er kristen» og i dette seminaret vil han gi sin begrunnelse for hvorfor han er kristen. I boken utfordrer han oss til å begrunne vår tro og være klar til å gi et svar når noen spør deg om hvorfor du er kristen. Det vil også bli mulighet for Q&A.

  Rune Tobiassen er høgskolelektor på NLA Høgskolen på studiet for «Kommunikasjon, Livssyn og apologetikk» og pastor i Østsida Frikirke i Kristiansand.

“Awana – hva og hvordan” med Linda Kvavik fredag kl 13.00 i Teaterssalen

 • Awana hjelper til med å drive et bærekraftig og helhetlig barne- og ungdomsarbeid fra 2-19 år.
  Hvordan og hvorfor er dette aktuelt for vår menighet? Dette får du svar på i dette seminaret om Linda kvavik skal ha.

Aktiviteter på dagtid:

 • Torsdag kl 14.00 blir det volleyballturnering på banen i tunet. Link til påmelding: https://forms.gle/6i6nVfhpAejzcW748
 • Torsdag kl 13.30 blir det pilgrimsvandring langs pilgrimsleden. Jarle Skullerud er med å leder turen.
  • Smak av pilgrimsvandring
   Bli med synodeleder Jarle Skullerud på en vandring fra Berg gamle kirke til Tanum kirke. Møt opp ved Mariakapellet kl 13.00 på torsdag for transport til Berg. Vandringen har relasjon som mål, vi deler liv og tro, vandrer noe i stillhet, og stopper for tidebønn. Ta på klær for litt varierende vær og gode sko for sti, grusvei og noe asfalt. Turen er 10-12 km lang, og vi går i ca 4 km/t. Vi er tilbake i leiren ca kl 16.30
   Værforbehold: avlyses ved varsel om regn uten opphold.
 • Fredag kl 14.00 blir det Frisbeegolfturnering på banene rett ved stavernhallen. Info om påmelding kommer etter hvert.

Tidebønn:

 • Det blir tidebønn under hele festivalen. Møtestedet er Mariakapellet. Tidspunkt for tidebønner er:
  • Onsdag kl 22.00
  • Torsdag til lørdag 09.00, 15.30, 22.00

Tunet på kveldstid:

 • I tunet kl 21.15 vil det skje litt forskjellige som du kan være med på
  • Onsdag: Mini-konsert med lovsangsteamet
  • Torsdag: Humor-basar med Gunnar Amadeus Syvertsen
  • Fredag: Quiz med Gunnar Amadeus Syvertsen
  • Lørdag: Overraskelse!
Landsbymøte fra VIDERE Sommer 2022

Landsbyer!

Alle deltakere får plass i «landsbyer». Hver landsby består av cirka 50 personer, og de er etablert i campingområdene på Stavern FHS. Her blir det daglige samlinger på formiddagen, med aktiviteter og felles lunsj. Ønsket er først og fremst å samle folk fra samme menighet, men noen menigheter har for få deltakere til å fylle en hel landsby, og da settes folk sammen, som kommer fra samme region.  

For å kunne gjennomføre sommerfestivalen uten at det blir for dyrt, bidrar hver landsby med en dugnadsoppgave underveis.

ReUnion-møte fra VIDERE Sommer 2022

ReUnion!

Dette er storsamlingen for alle, uansett hvor du er i livet eller hva du tenker om tro og tvil. Sammen skal vi ha det gøy, og utforske hvem Gud er og hva han ønsker å gjøre i våre liv. Formatet er stort, og formen er lettbeint. Møtene blir holdt i Stavernhallen, som rommer alle festivalens deltakere. 

Vil du høre noen av fjoråret taler? Klikk her!

Misjonsløpet 2022

Sparks!

Sparks er sommerfestivalens opplegg for de yngre og de yngste. Fra to til tretten. De eldste av disse (fra ti og oppover) er med på Tweens-gruppa.

Aktiviteter og grupper for Sparks i 2023 er ikke 100% bestemt enda, men tidligere år har man kunnet velge mellom ting som dans, frisbeegolf, forming, turn, scrapbooking, speiding, fotballskole, volleyball, mesternes mester og lifesavers.

Fornøyd gjeng i tunet etter quizen 2022

Annet program

Underveis i festivalen skjer det også annet program rundt omkring på området som seminarer, bibeltimer, volleyball- og frisbeegolfturnering, tidebønner i Mariakapellet, konserter og quiz på tunet

Hør noen av fjorårets bibeltimer og seminarer

VIDERE Sommer på Instagram

Frikirkens sommerfestival

Følg oss på instagram

Sommerfestivalen er Frikirkens viktigste årlige samlingspunkt i idylliske Stavern. Festivalen har blitt arrangert på Stavern folkehøyskole Fredtun siden 1982 (tidligere under navnet Visjon) og har hatt som mål å begeistre og fornye mennesker i alle aldre. Festivalen er særegen med sin kombinasjon av fellesskap i «Tunet» og camping, egen barne-, tweens- og ungdomsfestival, storsamlinger for hele familien, seminarer, møter og konserter. 

Frikirkens synodestyre er eier av festivalen. 
Ved spørsmål ta gjerne kontakt med arrangementskonsulent Peder Andersen

KNIF Trygghet

Takk til vår hovedsponsor KNIF Trygghet som støtter sommerfestivalen!