Velkommen til VIDERE Sommer

VIDERE Sommer arrangeres 17. til 21. juli 2024 på Stavern FHS. Med møter med underholdning, lovsang og god forkynnelse, FRIK-festivalen for ungdom, Sparks for de minste, aktiviteter, seminarer, konserter og mye moro.

Frikirkens lederkonferanse og sommerfestival heter nå VIDERE. Det er en dobbelthet i «Videre». Det handler om å gi troen videre, men det handler også om å bli et videre og bredere fellesskap som favner flere.

Om du ikke vil vente helt til juli for et gjensyn med VIDERE Sommer, så har vi gjort opptak av seminarer og taler fra tidligere sommerfestivaler tilgjengelig her!

Talere og seminarholdere på årets sommerfestival

Torsdag

Salty statements, med utsendingene i Midt-Østen

Hjertefokus, med Hilde Aarskog

Hjertefokus handler om hvordan vår livshistorie preger oss, og Guds ønske om å bringe legedom til våre sår. Å forstå mer av vår verdi, vår identitet og hvem Gud er, er essensielt for å ha det godt med både Gud, oss selv og hverandre. Kom å lære om hvordan vi kan se mer av Guds hjerte og få mer av Guds perspektiv på hvem vi er og hvem Han vil være for oss. Hjertefokus er en tjeneste ut fra Ungdom i Oppdrag. Seminaret gir en liten smakebit på vårt 7 dagers kurs. Se mer på hjertefokus,no

Hilde Aarskog er i lederteamet for Hjertefokus og er med som underviser og gruppeleder. Hun har en master i familieterapi og lang erfaring fra samtaleterapi, sjelesorg og ulike lederroller i Ungdom i Oppdrag. Også har hun sitt eget foretak der hun tilbyr kurs og samtaler.

FriBU-seminar

Mer info kommer

Fredag

Pionerarbeid og disippelgjørende arbeid i en muslimsk kontekst, med Erling og Helene Aasen

Vi ønsker å dele av våre erfaringer med relasjonsbasert evangelisering i Midt-Østen, både de gode og mindre gode! Hvilke prinsipper og verktøy har vi brukt som også kan brukes i Norge? Hvordan disippelgjøre utenfor de tradisjonelle kirke rammene? Hvordan kan vi skape en kultur der det å dele troen vår er en del av det vi gjør som Jesu etterfølgere? Ser vi mulighetene rundt oss?

Seminar med Marianne Brattgjerd

Mer info kommer

 

Marianne Braseth

Jobber nå som forkynner og mentor i Ungdom i Oppdrag, hovedsakelig med forkynnelse, disippelgjøring og lederskap. Er også daglig leder for GuttogJente.no
Elsker Jesus. Brenner for å formidle sannhet om Guds karakter og hans Ords frigjørende standard for livet vårt. Lengter etter å se misjonsbefalingen oppfylt og at hver enkelt får vokse i eget gudsliv og finne sin plass i Guds plan - i frihet fra jantelov og menneskelige begrensninger.

Vår utsending til et land i Midt-Østen

Grunnet sikkerhetshensyn kan vi ikke være mer spesifikke enn det, men dere vil bli godt kjent med ham i sommer!

Tor Erling Fagermoen

Vår nye synodeleder og pastor i Bergen Frikirke taler på kveldsmøtet lørdag kveld.

Joakim Magnus leder bibeltimene VIDERE Sommer 2024

Joakim Magnus, fra Hamar Frikirke er leder for Skaperkraft, og tidligere leder for UiO Oslo og Beveg Oslo. 

Foreløpig Program

Program for sommerfestivalen!

Onsdag

Kl 17.30 Reunion Stavernhallen
Kl 21.00 Sosialt i Tunet Tunet
Kl. 22.00 Sosialt i Tunet Tunet
Kl 22.00 Tidebønn Mariakapellet

Torsdag

Kl 09.00 Tidebønn Mariakapellet
Kl 09.45 Bibeltime Nesjarheim
Kl 11.00 Reunion Stavernhallen
Kl 13.00 Seminarer  
Kl 14.00 Volleyballturnering  
Kl 15.30 Tidebønn Mariakapellet
Kl 17.30 Kveldsmøte Stavernhallen
Kl 21.00 Sosialt i tunet Tunet
Kl 22.00 Tidebønn Mariakapellet

Fredag

Kl 09.00 Tidebønn Mariakapellet
Kl 09.45 Bibeltime Nesjarheim
Kl 11.00 Reunion Stavernhallen
Kl 13.00 Seminarer  
Kl 14.00 Diskgolfturnering Ved Stavernhallen
Kl 15.30 Tidebønn Mariakapellet
Kl 17.30 Kveldsmøte Stavernhallen
Kl 21.10 Sosialt i tunet Tunet
Kl 22.00 Tidebønn Mariakapellet

Lørdag

Kl 09.00 Tidebønn Mariakapellet
Kl 09.45 Bibeltime Nesjarheim
Kl 11.00 Reunion Stavernhallen
Kl 13.00 Misjonsdag Tunet
Kl 15.30 Tidebønn Mariakapellet
Kl 17.30 Kveldsmøte Stavernhallen
Kl 21.00 Sosialt i tunet Tunet
Kl 22.00 Tidebønn Mariakapellet

Søndag


11.00    Gudstjeneste    Stavernhallen

frik-logo

FRIK festivalen

Nye venner – ekstremt mye gøy – Jesus. Høres dette ut som en bra kombinasjon?

FRIK festivalen er en festival for ungdommer fra hele landet som ønsker å få med seg årets happening! Festivalen går parallelt med VIDERE Sommer i Stavern, hvor dagene blir fylt med gøye aktiviteter, bading, sol, TRIBES, møter med bra lovsang og god forkynnelse.

Ungdomsfestivalen vil ha et helt eget opplegg og være separert fra familiefestivalen, slik at vi får rettet alt direkte mot deg eller dine ungdommer, og at vi har kontroll på hvem som er på leirområdet.

Les mer om FRIK-festivalen her

Hvor skal jeg bo?

Det er mange overnattingsmuligheter på Stavern FHS. Hvis du vil campe kan du bo på folkehøgskolens områder, på begge sider av Helgeroveien. Det er tilrettelagt med tømmestasjon, vannposter og strøm (må bestilles i påmeldingen). Det er sanitæranlegg med dusj og toaletter i kjelleren på Vestly (tidl. Nybygget) og i gymsalen.  

Ønsker du å bo på rom er det mange muligheter på folkehøgskolen.

Her finner du mer informasjon om ulike romalternativ og camping

Hva skal jeg spise?

Lunsjen er fra i år inkludert i festivalpasset. Da spiser man sammen med landsbyen sin.

Det er mulig å bestille mat til hele sommerfestivalen med både full pensjon, kun middag (halv pensjon) eller kun frokost. Du kan se frem til middager som tikka masala, lasagne, pulled chicken, nachos, snitzel og kjøttkaker.

I tillegg til matserveringen på folkehøgskolen vil det være kiosk, cafe og grill (under middag og kveld) i Tunet hvor man kan kjøpe pølser og burgere, deilig kaffe og is.

Kiosken vil være åpen fra åtte til elleve hver dag, og grillen er åpen under middagen og fra åtte til elleve.

Kvelder i Tunet

Utover kveldene når de minste er lagt blir det konserter, quiz og intervjuer på tunet.

Salmer i Tunet onsdag 17. juli kl. 21:00
Anne Marthe Todnem og Magnus Ravneng er begge vokst opp i bedehusmiljøet, og har fått inn salmer og bedehussanger i fra barndommen. "Salmer i Tunet" blir en konsert og en allsangskveld med kjente og kjære salmer og bedehussanger, både gamle og noen litt nyere, som alle kan være med å synge om de ønsker.

Quiz m/ Martin Hasseleid onsdag 17. juli kl. 22:00
Quizmaster Martin Hasseleid har forberedt både lette, middels og vanskelige spørsmål når vi møtes til quiz i Tunet. Ta med deg dine beste quiz-venner, eller få deg noen helt nye i Tunet!

Sofaprat i Tunet torsdag 18. Juli kl. 21:00
Denne kvelden skal vi få bli bedre kjent med to av våre utsendinger til Midtøsten når vi inviterer dem til en prat i sofaen. Vi vil høre fra deres liv og hverdag, om tro og kall, og om lengsel. Rune Tobiassen leder samtalen. Lars Axel Teistedal tar med seg elgitaren og bidrar med musikalske innslag.

Basar m/ Gunnar Amadeus fredag 19. juli kl. 21:00
Vår kjære Gunnar Amadeus Syvertsen stiller for andre gang opp med basar i Tunet på VIDERE Sommer. Det er en opplevelse vi unner alle! Gunnar er en både lun og morsom basarvert. Her kan du fort ende opp med flotte gevinster du ikke visste at du ønsket deg.  

Konsert og sofaprat m/ Bjørn Olav Hartvigsen lørdag 20. juli kl. 21:00
Bjørn Olav Hartvigsen imponerte stort med sine opptredener i årets sesong av “The Voice” på Tv2! Da han på blind-audition dedikerte sangen til sine to sønner, gjorde det dypt inntrykk både på dommere og seere. Bjørn Olav er vokst opp i og tilhører Birkeland Frikirke. Med sin formidlingsevne og tilstedeværelse tror vi dette blir en veldig fin kveld i Tunet. I løpet av konserten blir det også tid til en liten sofaprat med Bjørn Olav. Rune Tobiassen leder samtalen.

Misjonsløpet 2022

Sparks!

Sparks er sommerfestivalens opplegg for de yngre og de yngste. Fra to til tretten. De eldste av disse (fra ti og oppover) er med på Tweens-gruppa

 • Lilleputt-speiding 2-5 år. Her får barna en introduksjon til speiding gjennom spennende aktiviteter ute i naturen. Alle barn må følges av en voksen. Ubegrenset antall pga følge av voksen.
 • Ball og lek 2-5 år. Liker du å boltre deg på matter, klatre over hinder og utfordre deg selv med ball? På denne gruppa leker vi innendørs med idrett, turn og lek. Alle barn må følges av en voksen. Ubegrenset antall pga. følge av voksen.
 • Juniorspeiding 6-8 år. Speiding i friluft. En forsmak på ekte speiderliv. Det blir spennende og lærerike aktiviteter 20 stk
 • Speiding 9-12 år. Det blir tre innholdsrike formiddager med knuter, matlaging og andre speideraktiviteter. 20 stk
 • Turn 7-9 år. Har du lyst til å ta en salto? Liker du å bruke kroppen? Her kan du slå hjul, stå på hender og stupe kråke. Turning er gøy! 20 stk
 • Dans 6-8 år. Dans med grooves og rytme. Føl deg stilig med feminin hiphop. 20 stk
 • Dans 9-12 år. Dans får deg til å smile! Det blir mye fin rytme, samarbeid og stilig musikk. 20 stk
 • Frisbee golf 10-12 år. Her kan du prøve den populære idretten frisbee golf. Det blir mange kast og mye sosialt! 12 stk
 • Fotballskole 6-7 år. Fotball er gøy uansett! Her skal det øves på samspill, og andre fotballskills! 20 stk
 • Fotballskole 8-9 år. Fotball er gøy uansett! Her skal det øves på samspill, og andre fotballskills! 20 stk
 • Fotballskole 10-12 år. Fotball er gøy uansett! Her skal det øves på samspill, og andre fotballskills! 20 stk
 • Kunst 9-12 år. Aktiviteten for deg som liker å designe. Kollasj og maling, skap noe med farger og former. Denne aktiviteten koster 50 kr. Men du får med deg hjemmelagde skatter. 25 stk
 • Baking 9-12 år. Koser du deg på kjøkkenet med baking og smaking? Da er dette gruppen for deg! Denne aktiviteten koster 50 kr. Men du får med deg noe godt å spise på hver dag. 12 stk
 • Sykkel 9-12 år. Det blir bli-kjent leker på sykkel, sykling over hinder (planker), sykling i skog og på sti. Vi utforsker områdene i Stavern på to hjul. Her kreves det at du bruker hjelm, har sykkel med 24´´dekk eller opp og behersker ulikt terreng. 12 stk
 • Lego 6-9 år. Dette er gruppa for deg som liker å bygge lego. Her vil alle få utdelt et legosett hver som de bygger gjennom uka. 12 stk
 • Brettspill 10-12 år. Liker du å bruke hodet og kjenne på konkurranseinstinkt rundt et brettspill? Da er denne gruppa noe for deg. Kanskje kjenner du noen av spillene fra før, eller så får du mulighet til å lære noen nye. 12 stk.
Landsbymøte fra VIDERE Sommer 2022

Landsbyer!

Alle deltakere får plass i «landsbyer». Hver landsby består av cirka 50 personer, og de er etablert i campingområdene på Stavern FHS. Her blir det daglige samlinger på formiddagen, med aktiviteter og felles lunsj. Ønsket er først og fremst å samle folk fra samme menighet, men noen menigheter har for få deltakere til å fylle en hel landsby, og da settes folk sammen, som kommer fra samme region.  

For å kunne gjennomføre sommerfestivalen uten at det blir for dyrt, bidrar hver landsby med en dugnadsoppgave underveis.

ReUnion-møte fra VIDERE Sommer 2022

ReUnion!

Dette er storsamlingen for alle, uansett hvor du er i livet eller hva du tenker om tro og tvil. Sammen skal vi ha det gøy, og utforske hvem Gud er og hva han ønsker å gjøre i våre liv. Formatet er stort, og formen er lettbeint. Møtene blir holdt i Stavernhallen, som rommer alle festivalens deltakere. 

Vil du høre noen av fjoråret taler? Klikk her!

Fornøyd gjeng i tunet etter quizen 2022

Annet program

Underveis i festivalen skjer det også annet program rundt omkring på området som seminarer, bibeltimer, volleyball- og frisbeegolfturnering, tidebønner i Mariakapellet, konserter og quiz på tunet

Hør noen av fjorårets bibeltimer og seminarer

VIDERE Sommer på Instagram

Frikirkens sommerfestival

Følg oss på instagram

Sommerfestivalen er Frikirkens viktigste årlige samlingspunkt i idylliske Stavern. Festivalen har blitt arrangert på Stavern folkehøyskole Fredtun siden 1982 (tidligere under navnet Visjon) og har hatt som mål å begeistre og fornye mennesker i alle aldre. Festivalen er særegen med sin kombinasjon av fellesskap i «Tunet» og camping, egen barne-, tweens- og ungdomsfestival, storsamlinger for hele familien, seminarer, møter og konserter. 

Frikirkens synodestyre er eier av festivalen. 
Ved spørsmål ta gjerne kontakt med arrangementskonsulent Peder Andersen

KNIF Trygghet

Takk til vår hovedsponsor KNIF Trygghet som støtter sommerfestivalen!