Hjelp, vi må på nett

Korona har gjort at de menighetene som ikke hadde nettsider, YouTube-kanal eller Facebook-side, plutselig har svingt seg rundt. Man bør helst velge en kanal, man kjenner at man behersker. Vi anbefaler her “nødløsninger” for deg med tidspress like før påske.

Enveiskanaler

-Lag en Facebook-side og send gudstjeneste som Live-sending eller opptak. Få medlemmer til å følge siden, og «annonser» gudstjenesten som arrangement til et gitt tidspunkt. Dette kan du også gjøre selv om du har spilt inn video på forhånd, men ønsker å vente til det slippes til “premiere”. Dette er enkleste måten å komme ut med et budskap på nå. Dette egner seg for enveiskommunikasjon, med kommentarmulighet hvor folk bidrar skriftlig. 

- Et alternativ er også å lage YouTube-kanal, men det krever litt mer av utstyr.  

Toveiskanaler

- www.Zoom.us, er en digital møteplattform som noen bruker til gudstjenester og husfelleskap for å kunne få mer respons fra de som er med. Dere må lage egen profil. Du kan gjøre dette gratis, men kan da kun ha sending i 45 minutter. Ellers kan du og din menighet velge en betalingsløsning med flere muligheter. 

- Microsoft Teams er et verktøy Hovedkontoret i Frikirken og flere menigheter bruker nå for samhandling. Dette er en mulighet for eldrerådsmøter, husfelleskap etc. Ulempen er da at man i et digitalt møte kun ser bilde av fire om gangen. Dette er en løsning vi kun anbefaler for de som allerede er i gang med å bruke Teams.