Synodeleders julehilsen

- Fortsatt er et av spørsmålene mange stiller seg, «er jeg god nok». Jeg tror vi mennesker trenger et annet budskap, et budskap om at vi er elsket, sier synodeleder Jarle Skullerud i sin julehilsen.

- Vi nærmer oss slutten på 2022. Fortsatt er et av spørsmålene mange stiller seg; «er jeg god nok»? Noen ganger tror jeg også at vi som kirke prøver å svare på det spørsmålet, da kanskje med fristelsen av å si «ja, selvfølgelig er du god nok. Du er god nok for Gud, du er god nok for oss». Men jeg tror det er, i beste fall en halvsannhet, og i verste fall en løgn. Og det aller verste er at svaret på det spørsmålet, gir meg ikke fred. Jeg blir bare gående og gruble. Om du sier til meg i dag at jeg er god nok, så tenker jeg i morgen, holder det i dag også? Eller jeg tenker, hadde han visst alt om meg, så er det ikke sikkert at han hadde sagt det.  

Jeg tror at vi mennesker trenger et annet budskap. Et budskap om at vi er elsket. Til tross for at vi kommer til kort, til tross for at vi ikke er gode nok. Om vi hele tiden leter etter hva vi kan prestere og hva vi har gjort oss fortjent til, så kommer vi til kort. Og vi vil alltid gruble og lure. Men julens budskap er at Gud har elsket verden så høyt, at han ga sin Sønn den enbårne, for at hver den som tror på Ham ikke skal gå fortapt, men ha evig liv.  

«Er jeg god nok?» Du er elsket. Elsket av Gud, av himmelens og jordens skaper. I 1. Johannes brev står det: «Ja, dette er kjærligheten, ikke at vi har elsket Gud, men at Han har elsket oss og sendt sin Sønn til soning for våre synder».  

Jeg håper du kan ta med deg dette budskapet inn i jula i 2022: Du er elsket. Du skal slippe å se innover i deg selv og tenke «er jeg bra nok?» Du skal få lytte til en Gud og en Frelser, som elsker deg. Ansvaret ligger ikke hos deg, men hos Ham. Det er Han som elsker, Han elsket deg først og Han elsker deg i dag. Med disse ordene har jeg lyst til å ønske deg en velsignet god jul, og et godt nytt år!     

Jarle Skullerud, 
synodeleder