Bibeltimer og seminarer 2018

Seminarer og bibeltimer er åpne samlinger der vi går i dybden på ulike temaer.

Bibeltimer torsdag og fredag kl 18: Troshistorier og gudsbilder

Bibeltimeholder: Halvard Myhren
Sted: Stuene i Hovedbygget.

Halvard Myhren er en mann med mye bibelkunnskap og god formidlingsevne. Han har skrevet andaktsboken «Følg meg!», som gir daglige glimt fra Bibelens persongalleri. Myhren arbeidet 22 år som pastor i Arendal Frikirke, fram til sommeren 2017.

Torsdag kl. 15

Målrettet liv for å vinne Jesusetterfølgere, del 1
Erfaringer fra Midtøsten som inspirerer inn i norsk kontekst

Seminarholdere: Frikirkens Midtøsten-team
Sted: Teatersalen

Har erfaringene fra arbeidet blant muslimer i Midtøsten noe å bidra med inn i en sekulær norsk virkelighet? Ja, mener vi. Våre utsendinger i arabiske land jobber strategisk og frimodig i et samfunn der det kreves mot og kulturforståelse i formidling av budskapet. Kom og bli inspirert av deres erfaringer.

Bro til tro

Seminarholdere: Gina og Øystein Gjerme
Sted: Foredragssalen

Som kristne har vi alle kjent på spenningen av å leve med en levende tro på Gud på innsiden i en verden som ikke tror. Hvordan håndterer vi det? Vi er kalt til å gjøre en forskjell i vår verden. Sette spor etter oss. Men hvordan utspiller det seg i vår hverdag?

Vi trenger noen nøkler. Gjerme formidler hvordan vi kan bygge en bro til tro i andres liv gjennom BØNN, RELASJONER og ORD (BRO).

Brekker vi nakken, eller lever vi et liv med hensikt?

Seminarholdere: Mari og Yngve Kolltveit
Sted: Stuene i Hovedbygget

Hvordan takler vi hverdagslivet med Jesus, familien, jobben, menigheten, menneskene rundt oss - og vår kjære?

Discovery Bible Study (DBS) på persisk, arabisk, norsk og engelsk, del 1

Seminarholder: Frikirkens Midtøsten-team
Sted: Klasserom Vestly

DBS er en metode for bibelstudium, som er lett å lære videre. Metoden fungerer bra i smågrupper, husmenigheter og for å spre de gode nyhetene i Midtøsten. Seminaret er både for nordmenn og innvandrere, som ønsker å studere bibeltekster på denne måten, og dermed få med seg et verktøy de selv kan bruke videre.

Fredag kl. 15

Målrettet liv for å vinne Jesusetterfølgere, del 2
Erfaringer fra Midtøsten som inspirerer inn i norsk kontekst

Seminarholdere: Frikirkens Midtøsten-team
Sted: Teatersalen, Vestly

Dette er en frittstående fortsettelse av torsdagens seminar.

Grill en kristen

Seminarholder: Rune Tobiassen
Sted: Foredragssalen

Rune Tobiassen er pastor i Østsida Frikirke og har skrevet masteroppgave i apologetikk. Han brenner for trosforsvar og stiller seg disponibel til å svare på alle innvendinger mot kristen tro. Seminaret var første gang på fjorårets Visjon. Rune ønsker å gi ærlige svar på alle spørsmål. Er det nye spørsmål i år? Det bestemmer du!

Gudsbilder

Seminarholder: Else Birgit B. Strand
Sted: Stuene i Hovedbygget

Vi prøver å forstå Gud og lager bilder av hvem han er. Det finnes like mange bilder som mennesker. Hvordan blir gudsbildene til? Hvordan former de vår troshistorie og omvendt? Og hva skjer når gudsbilder går i stykker? Finnes det en vei videre?

Discovery Bible Study (DBS) på persisk, arabisk, norsk og engelsk, del 2

Seminarholder: Frikirkens Midtøsten-team
Sted: Klasserom Vestly

Dette er det samme seminaret som torsdagen, men med andre bibeltekster.