Mali

I Mali jobber Frikirken blant det muslimske fulanifolket. De er nomader og har en lang og stolt historie. Det er 1,5 – 2 millioner fulanier i Mali. Landet går gjennom en svært ustabil politisk situasjon og har vært utsatt for flere terrorangrep de siste årene. Nå har vi ingen norske utsendinger i Mali.

MELM. Vi samler inn 1.120.000 kr i 2018

Dette er en økumenisk misjonsorganisasjon som NMS og Frikirken etablerte for drøyt 30 år siden, og som nå også har 5 afrikanske medlemskirker som alle sender misjonærer gjennom MELM. I denne potten ligger det bistandsarbeid, evangelisering, ledertrening, misjonæradministrasjon og disippelgjøring. Videre ligger det noen misjonærrelaterte utgifter.

mali-05-utsendinger-nigeria-familie-1x1

Misjonærfamilie fra Nigeria. Vi samler inn 250.000 i 2018

EMS er en Evangelisk kirke i Nigeria som ligner litt på misjonsforbundet. Disse er en Frikirkepartner gjennom MELM. De har en misjonærfamilie med 6 barn (tre av dem studerer hjemme i Nigeria) som vi betaler 90 % av lønn og underhold til. Høsten 2016 flyttet de opp til Sevare. Både more Rahila og far Solomon jobber som evangelister. Rahila jobber også i kvinnearbeid, og Solomon er distriktsleder i kirken og leder radioarbeidet i MELM.

FriBU, Fulanileir. Vi samler inn 30.000 kr i 2018

Hvert år arrangeres det 1-2 ungdomsleirer for fulainier. I romjulen 2017 var det 59 deltakere - 15 av dem hadde ikke tatt imot Jesus enda. Yero Sidibe er den eneste som følger Jesus i sin landsby, og han gikk gjennom stor avvisning og forfølgelse da hans tro ble kjent. Det betyr enormt mye for ham å få komme på disse leirene der deltakerne oppmuntrer hverandre i sin tro. På leirene knytter de også nære vennskap, og for noen blir det også der man kan finne seg en ektefelle - siden det ikke er mange fulanier som følger Jesus, kan det være vanskelig for dem å finne andre troende å gifte seg med.