Mali

I Mali jobber Frikirken blant det muslimske fulanifolket. De er nomader og har en lang og stolt historie. Det er 1,5 – 2 millioner fulanier i Mali. Landet går gjennom en svært ustabil politisk situasjon og har vært utsatt for flere terrorangrep de siste årene. Nå har vi ingen norske utsendinger i Mali.

MELM: Frikirken samler inn 803 000 i 2019

MELM er en økumenisk misjonsorganisasjon som NMS og Frikirken etablerte for drøyt 30 år siden, for å koordinere arbeidet i Mali. Nå har organisasjonen også fem afrikanske medlemskirker som alle sender misjonærer gjennom MELM. I denne potten ligger det bistandsarbeid, evangelisering, ledertrening, misjonæradministrasjon og disippelgjøring.

mali-05-utsendinger-nigeria-familie-1x1

Familien Rahila og Illiya Solomo: Frikirken samler inn 250 000 kr i 2019

Familien Solomo er sendt ut fra en evangelisk kirke i Nigeria (Evangelical Mission Society; EMS), som er en av partnerne i MELM . Frikirken støtter 90 % av lønn og underhold til familien. Familien har fem barn, to av dem studerer hjemme i Nigeria og tre er med til Mali. Høsten 2016 flyttet familien opp til Sevare, der de jobber som evangelister. Rahila jobber også i kvinnearbeid og Illiya er distriktsleder i kirken og leder radioarbeidet i MELM.