Årets julegave går til Mali

Vi håper at mange vil være med og gi penger, så våre partnere kan gi humanitær hjelp til flyktningene gjennom årets julegaveaksjon.

🔗 GI med kort eller VIPPS til 7777

Tusenvis av mennesker i Mali er drevet på flukt internt i landet den siste tiden, og mange av disse er Fulanier. I årets julegaveaksjon samler vi inn penger til disse menneskene. Frikirken har jobbet i Mali siden 1989, og har solide partnere som er tett på krisen som skjer nå. De har allerede etablert tett kontakt med lederne i ulike flyktningeleirer og har skaffet seg informasjon om hva slags hjelp som trengs, og hvor den trengs mest.

🔗 Se artikkel om julegaveaksjonen

Utradisjonelle julemesser

Mange vil måtte tenke utradisjonelt i år når det gjelder julemesser. Vi har vært i kontakt med noen menigheter som forteller hva de planlegger å gjøre for å samle inn penger til misjon i år, og her er noen smakebiter. Vi understreker at hver menighet må holde seg løpende orientert om smittereglene som gjelder i sitt område. Hvis man er i tvil, bør man rådføre seg med kommunens smittevernoverlege.

Risør Frikirke planlegger å slippe inn 20 personer om gangen, etter påmelding, som sikrer at folk ikke må stå så lenge i kø. Puljene slipper inn med ca. 20 minutters mellomrom. Først sluses man inn i peisestua der man har 20 minutters julemarked. Deretter sluses man videre inn i et annet rom der det er matsalg, lynlotteri og små konserter. Etter 40 minutter er tiden ute og man må forlate basaren for å gjøre plass til nye puljer.
🔗 Gå til Risør Frikrike sin hjemmeside

Brunlanes Frikirke har fordelt innsamlingen over tre gudstjenester i høst. Alle som kommer på gudstjeneste får ett lodd hver, og vippser over det de vil betale for loddet. I tillegg selges det lodd digitalt mellom hver av gudstjenestene. Det er lynutlodning av noen gevinster etter hver av de tre gudstjenestene, og en hovedutlodning etter den siste. Og ikke nok med det, Brunlanes reklamerer med at folk kan bestille julebakst – hele 16 ulike nevnte slag + lefser innen 1. november, og kakene vil da bli levert innen slutten av november. I tillegg har de enda to slag som står til salg hele høsten.
🔗 Gå til Brunlanes Frikirke sin hjemmeside

Moss Frikirke er en annen menighet som skilter med salg av ferdig julebakst. Her kan man bestille «himmelsk munnfull» og mange andre slag. Ellers har den planlagte fysiske julemessa måttet bli hovedsakelig digital. Det tas bilder av de ulike tingene som er til utlodning og salg, og bildene legges ut på menighetens facebookside der man kan kjøpe eller ta lodd. Det er også mulig å ta en fysisk titt på utstillingsbordene i forbindelse med gudstjenester i høst eller etter avtale. Førjulsbasaren har et eget vippsnummer der man kjøper loddene.
🔗 Gå til Moss Frikirke sin hjemmeside

Bergen Frikirke går for en heldigital misjonsbasar på en utvalgt søndag. Menigheten samles i smågrupper rundt omkring i hjemmene og følger med på sendingen – slik får de både fellesskap, misjon, bønn og bibel. Menigheten tenker å ha noe som heter Spillbasar, som NorMisjon har utviklet. Det vil være to programledere, og menigheten er utfordret på forhånd til å donere 40 gaver til en verdi av 500 og 1000 per stk. Lenken vil kunne spres bredt, og sånn sett kan folk følge med fra hele landet - også utenfor menighetens rekker. Kontakt Bergen Frikirke hvis dette er interessant.

Vi håper julemesser 2020 blir en unntakstilstand og ikke den nye normalen, men her kommer det fram så mange gode idéer at kanskje vi kan ta med noen videre til fremtidige julemesser også? Uansett ønsker vi alle lykke til med gjennomføring av årets julemesser, og vi takker for all innsatsen som legges ned og alle pengene som investeres.

Bilder til skjerm og nett

Bilde til skjerm
julegave2020-skjerm-vp