Ungdomsarbeider

Kan du gi en kort presentasjon av stillingen din?
- Jeg jobber som ungdomsleder i Hamar Frikirke. Mitt ansvar er å sørge for at alt fungerer som det skal. Jeg brenner for å utvikle ledere, som igjen utvikler ledere. Jeg brenner også for at ungdommen skal forstå at de er skapt slik de er av en grunn og for at talent, egenskaper og kreativitet skal få lov til å florere og brukes til Guds ære. Jobben min går også ut på å lede teamet vi har i Frikirka (vi er en gjeng som bor i pastorboligen, som er med å lede ungdomsarbeidet). Jeg har også ansvar for alt administrativt i ungdomsarbeidet. Det innebærer alt fra å betale regninger til å planlegge neste semester.

Hvor lenge har du vært i jobben?
- Jeg har jobbet i Hamar Frikirke i et halvt år nå. Jeg startet som ungdomsleder 1. august 2013.

Hvordan vil du beskrive en typisk dag på jobb?
- Jeg har ikke så veldig typiske dager. Men hver torsdag og nesten hver fredag er jeg på kontoret. Da starter jeg dagen med en god frokost, og bruker god tid på å koble med Gud, lese i Bibelen og be. Deretter går jeg ned til byen der kontoret ligger. Det er deilig med frisk luft og en spasertur når man skal sitte på kontor. Hvis jeg skal tale på ungdomsmøte prioriterer jeg å forberede meg til det først fra cirka 0830 – 12.00. Hvis ikke jeg skal tale, blir det ofte til at jeg har et møte eller gjør noe administrativt arbeid. Etter lunsj bruker jeg tiden på å betale regninger, planlegge team- og leder samlinger og får gjort unna alt av sånne små ting som bare må gjøres.

Hvordan vil du beskrive menigheten din?
- Menigheten utgjør en fargerik kirke, med folk fra forskjellige nasjoner og i ulike aldere. Vi er en kirke der generasjonene kobler godt sammen. Jeg er veldig glad i kirka mi. Det er en kirke jeg kjenner jeg kan være meg selv i, og der jeg kan slappe av og føle meg hjemme. En kirke der man kan være ærlig med liv og være seg selv, en kirke jeg kan vokse i. Jeg føler meg godt tatt vare på i kirka.

Hva er det som motiverer deg i jobben din?
- Det som motiverer meg i jobben min er Jesus, og det han har gjort for meg. Og den flammen og driven han har lagt i hjertet mitt, og at han har gjort det for andre mennesker også. Og at de kan få det samme. Det motiverer meg, at jeg kan være med å vise mennesker hvem Gud er, hva han har gjort for oss og hvem vi er skapt til å være. Det er også motiverende med fellesskap, kollegaer og andre venner som har den sammen driven.

Hvis du var jobbsøker i dag, er din nåværende stilling en type jobb som du kunne tenke deg?
- ABSOLUTT! Jeg stortrives.

Navn: Mathias Gangsø Bekkevold
Stilling: 30 prosent ungdomsleder/teamleder