Sammen om oppdraget

2013 03 06 Frikirken og Misjonssambandet saksøkes av misjonærbarn ved skole på Taiwan

(pressemelding)

I midten av september er det berammet rettssak etter at et misjonærbarn fra Taiwan retter erstatningssøksmål mot Frikirken og Misjonssambandet (NLM)  i forbindelse med oppvekst på internat på 80-tallet.

- Dette er en vond sak som Frikirken og NLM første gang gikk inn i for mange år siden. Sakskomplekset knyttet til oppvekst på våre internater har vært viktig for Frikirken, NLM  og misjonsorganisasjonene lenge.  Vi har ønsket å bidra på ulike måter overfor dem som har fått problemer på grunn av opphold på våre internater, men vi avviser at vi har et juridisk erstatningsansvar, sier Arnfinn Løyning, synodestyreformann i Frikirken.

Stavanger Tingrett har i følge sine nettsider satt av tre dager til rettssaken. Frikirken og NLM blir representert av advokat Christian Lundin.

- Dette er nå en sak som domstolene skal behandle. Jeg ønsker derfor ikke å gi noen kommentarer til sakens innhold og henviser derfor til advokat Lundin for videre spørsmål, sier Arnfinn Løyning.

Skolen på Taiwan ble drevet av fire organisasjoner  - også Misjonsselskapet og Misjonsalliansen, men det er kun Frikirken og NLM som er saksøkt.